ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η δημοτική κίνηση «Δράση τώρα!» είναι η νέα δημοτική κίνηοη που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία ενεργών πολιτών, που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν μέσα από τη δημοτική κίνηση «Πολίτες εν δράσει…» στο Μοσχάτο και τη δημοτική κίνηση «Ταύρος, πόλη να ζεις!» στον Ταύρο. Στη νέα δημοτική κίνηση συμμετέχουν ενεργοί πολίτες με δράση στα κινήματα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας παιδείας, του περιβάλλοντος και της οικολογίας, του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των πολιτών. Συμμετέχει και συνεργάζεται με τα διεκδικητικά κινήματα στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και τα υπερτοπικά κινήματα που αναπτύσσονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμπνέεται από τους αγώνες των εργαζομένων, των κινημάτων πόλης, της οικολογίας για ειρήνη, δουλειά, ποιότητα ζωής, δημοκρατικά δικαιώματα, για πόλη όμορφη και φιλική στον πολίτη, για δημοκρατική αυτοδιοίκηση και συμμετοχή των πολιτών. Εμπνέεται από τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ενάντια στην ανασφάλεια και την ανεργία. Είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, χωρίς φραγμούς κομματικής τοποθέτησης, κοινωνικής ομάδας, ηλικίας, φυλής ή καταγωγής. Αποτελεί χώρο συνάντησης και κοινής δράσης ανθρώπων που είτε συμμετέχουν σε κομματικούς και κοινωνικούς φορείς, είτε όχι, αποφασίζουν σε ισότιμη βάση αυτόνομα και δημοκρατικά για κάθε θέμα τοπικό ή γενικότερο. Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η πίοτη τους στο κίνημα και η διάθεση τους να προσφέρουν στην πόλη μας και την κοινωνία. Δε ζητάμε χρίσματα. Δεν υπηρετούμε κομματικές επιλογές και κατευθύνσεις. Είναι επιλογή του οποιουδήποτε κόμματος αν θέλει να μας στηρίξει.

Δεσμευόμαστε όλοι από την Διακήρυξη και το Πρόγραμμά μας

 Η συμμετοχη μας στις επόμενες εκλογές αποτελεί συνέχεια και συνέπεια της προηγούμενης δράσης μας. Δράσης με συνεχείς δραοτηριότητες σε πολλά μέτωπα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, σε τοπικούς συλλόγους, σωματεία, στον τύπο, στη γειτονιά μας. Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης, περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων, έντασης της κοινωνικής ανισότητας, κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ενός αιώνα, αδιαφορίας για το περιβάλλον και την προστασία των δημόσιων αγαθών, σε μια εποχή που οι «ισχυρές» κυβερνήσεις 40 χρόνων, οδήγησαν τον τόπο μας δέσμιο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική του Μνημόνιου καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους νέους ,να ζήσουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα είναι αναγκαιότητα η οργάνωση της άμυνας , της αλληλεγγύης και της αντεπίθεσης στα σχέδιά τους. Οι δημοτικές πλειοψηφίες των δύο δήμων αλλά κα η αντιπολίτευση τόσο με την προηγούμενη ενιαία τους μορφή, όσο και με τις σημερινές μεταλλάξεις και μεταγραφές, έχουν χειροκροτήσει με τη ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια την υποδούλωση του λαού μας και της αυτοδιοίκησης στο σχέδια του μνημόνιου και του «Καλλικράτη» . Πρέπει να φυσήξει άνεμος αλλαγής πάνω από την πόλη.

Κόντρα στην απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια που σκόπιμα καλλιεργούν ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ πρέπει να φανεί η δύναμη, η ορμή και η αποφασιστικότητα να αλλάξουμε το τοπίο.

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: