Μέρες Πόλης. Υπέρ ποιου;

Των: Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ – Ελένη ΜΩΡΑΪΤΗ

 «Γιατί κάποιος που θέλει σε όλα τα ζητήματα να φανερώσει καλοσύνη, φυσικό είναι να καταστρέφεται μέσα σε τόσους που δεν είναι καλοί». Ν. Μακιαβέλι, Ο Ηγεμόνας

Το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος  διοργανώνουν τις Μέρες Πόλης  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας  την Κυριακή 12/12 σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που θέλει ανοιχτά τα καταστήματα την συγκεκριμένη Κυριακή, παρά την αντίθετη άποψη της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων και του Συλλόγου των Εργαζομένων.
Επειδή είναι  γνωστή η αφόρητη πίεση των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που έχουν γίνει στην περιφέρεια της πόλης να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές.
Επειδή τα τελευταία χρόνια  την «τελευταία» Κυριακή του χρόνου, που παραδοσιακά ανοίγουν τα καταστήματα, η κίνηση μεταφέρεται από το ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Αθήνας στα διάφορα «mall».
Αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση, ο Δήμος, να ενισχύσει την Μικρομεσαία Επιχείρηση θα έπρεπε να διοργανώσει τις Μέρες Πόλης την Κυριακή 19/12, που  είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα.
Η Μικρομεσαία Επιχείρηση περνάει κρίση και  αυτό εκτός των άλλων αιτιών, που γεννά η οικονομική κρίση, οφείλεται και στην ανυπαρξία  «εμπορικής» χωροταξίας.
Εκτός κι εάν θεωρούμε ότι  καλώς «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

ΥΓ. Παράκληση.. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, που συναίνεσαν να διαβάσουν Μακιαβέλι.  
Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s