Ανοιχτή Πόλη-οχι στης μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

 

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  23/12 , ΩΡΑ 12.30 , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL  ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)

Σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Κυβέρνηση και ορισμένοι παράγοντες της αυτοδιοίκησης μεθοδεύουν την παραχώρηση –με συνοπτικές διαδικασίες– της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής σε γνωστό μεγαλοεργολάβο.

 Την Πέμπτη 23 /12  δέκα ημέρες πριν την κατάργηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής  – ΕΣΔΚΝΑ- ( σ.σ. με βάση τον «Καλλικράτη» οι αρμοδιότητές του ΕΣΔΚΝΑ, που μέχρι σήμερα είναι ο διαδημοτικός φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από 1/1/2011 μεταβιβάζονται σε νέο φορέα της εκλεγμένης Περιφέρειας Αττικής), συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ, προκειμένου να αποφασίσει την υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση για 25 χρόνια της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής σε γνωστό ανάδοχο – «εθνικό εργολάβο»…

τον  κ. Μπόμπολα .

 Η Ανοιχτή Πόλη καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων που τα μεγαλοσυμφέροντα επιβουλεύονται τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερό ότι περίμεναν για ευνόητους λόγους να περάσουν οι δημοτικές εκλογές και πριν προλάβουν να εγκατασταθούν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με αντιδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων θα σημαίνει, μεταξύ άλλων, τον πολλαπλασιασμό του κόστους διαχείρισης και των δημοτικών τελών, την απουσία δημόσιου έλεγχου στις εγκαταστάσεις διαχείρισης σε ένα  τομέα εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό για το περιβάλλον, τη ναρκοθέτηση της ανακύκλωσης και την εισαγωγή επιβλαβών από πολλές απόψεις τεχνολογιών καύσης των απορριμμάτων.

 Η Ανοιχτή Πόλη υποστηρίζει και θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 23/12, στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (πλατεία Καραϊσκάκη), όπου συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. για να αποφασίσει τον τρόπο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική.

Advertisements

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s