ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 8/3/2011 και ώρα  7 μ.μ.
 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ  ΚΑΛΩΔΙΩΝ συναντήθηκε με τον σύμβουλο του κυρίου Καμίνη, κύριο Τάσο Κρομμύδα. Στη συνάντηση αυτή παρόντες ήταν ο κύριο Άρης Κρεμμύδας επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την καύση καλωδίων και ο κύριος Γρηγόρης Σωπάκης επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ επίσης μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την καύση καλωδίων. Να σημειώσουμε ότι στο ραντεβού αυτό είχαν προσκληθεί όλες οι παρατάξεις και φυσικά η δημοτική αρχή με έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση στον ίδιο το Δήμαρχο κύριο Ευθυμίου και την Αντιδήμαρχο Ταύρου κυρία Καραβία.
Η Επιτροπή Κατοίκων παρέδωσε στον κύριο Κρομμύδα έκθεση και υλικό (έγγραφα, φωτογραφίες κ.λ.π.) που αποδεικνύουν το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην καρδιά της Αθήνας. Υπενθυμίσαμε, ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία για το θέμα ενώ μπορούσε να είχε προωθήσει δράσεις που θα έφερναν άμεσο αποτέλεσμα. Τέτοιες δράσεις/προτάσεις δώσαμε εγγράφως στον κύριο Κρομμύδα (συν/νο έγγραφο) και τονίσαμε ότι ο κύριος Καμίνης ως επικεφαλής του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αδράνειας. Ακόμα, μεταφέραμε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την απαράδεχτη καθυστέρηση υλοποίησης του ραντεβού του κυρίου Καμίνη με τον κύριο Ευθυμίου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα και να ληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Στη συνέχεια ο κύριος Κρεμμύδας δήλωσε ότι οι καπνοί από την καύση είναι ορατοί από το κτίριο Δημόσιας Διοίκησης στην Πειραιώς και  μετέφερε την εμπειρία του από την επιτυχή απομάκρυνση των ΡΟΜΑ που είχαν καταλάβει την παραλία του Μοσχάτου. Ο κύριος Σωπάκης επέμεινε ότι ο Δήμος της Αθήνας μπορεί να υλοποιήσει την πρόταση της ανακύκλωσης που ο πρώην Δήμαρχος κύριος Κακλαμάνης είχε προσχηματικά απορρίψει. 
Ο κύριος Κρομμύδας παλαιό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων με ευαισθησία στα περιβαλλοντικά προβλήματα δεσμεύθηκε ότι το ραντεβού του κυρίου Καμίνη με τον κύριο Ευθυμίου θα γίνει άμεσα και ζήτησε χρόνο για να εξετάσει όλες τις πτυχές του προβλήματος. 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον κύριο Κρεμμύδα και τον κύριο Σωπάκη που «έκλεψαν» χρόνο από το πρόγραμμα τους  και αψήφησαν την κακοκαιρία για να σταθούν δίπλα στους κατοίκους.

             ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ         

      ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

                                                                                  

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

(1) Οι μετανάστες/ΡΟΜΑ που βιοπορίζονται από τη συλλογή μετάλλων μπορούν να συνεχίσουν την εργασία αυτή μεταφέροντας τα υλικά αυτά σε πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης με αντίτιμο συμφέρουσα τιμή αγοράς και ενδεχομένως παροχή κουπονιών προκειμένου να συμμετέχουν σε συσσίτια. Η εταιρεία αυτή σε καμιά περίπτωση δεν θα παραλαμβάνει διαχωρισμένα υλικά ή απογυμνωμένα καλώδια. Το ψεύτικο δίλημμα καύση ή αδυναμία επιβίωσης θα ήταν μη αποδεχτό από του πάντες. Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από την τότε αντιπολίτευση στο Δ.Σ. του Δήμου της Αθήνας και ακόμα υποστηρίχθηκε από το Συνήγορο του Πολίτη (συν/νη έκθεση).

(2)Σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μπορούν να δοθούν στους μετανάστες/ΡΟΜΑ ειδικές άδειες συλλογής μετάλλων και άλλων υλικών με ταυτόχρονη εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης. Έτσι θα μπορούσε να τονωθεί το αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων αυτών αφού η μη τήρηση των προϋποθέσεων παροχής της άδειας θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην άσκηση της εργασίας τους.

(3) Προκειμένου να υπάρξουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο νερό και η εγκατάσταση χημικών τουαλετών. Ακόμα, η τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών θα μειώσει την καύση αφού πολλές φορές οι διαβιούντες στον καταυλισμό αναγκάζονται να καίνε τα σκουπίδια προκειμένου να απαλλαγούν από αυτά.   

(4) Προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω πρέπει ο  Δήμος της Αθήνας με το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει το νόμο με στοχευμένες δράσεις όπως περιμετρική φύλαξη του καταυλισμού προκειμένου τα προς ανακύκλωση υλικά να μην εισέρχονται στο καταυλισμό αλλά να προωθούνται στην εταιρεία ανακύκλωσης. Ακόμα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα παράνομα σκραπ.  

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: