ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ.

14/10/11

Θέμα : Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ΥΠΕΚΑ ανακύκλωσης «Πράσινο Δημοτικό Σημείο» στην περιοχή του Βοτανικού

 

 

Προς τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη

 

Αξιότιμε κ. δήμαρχε

 

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 13/10 είχα σκοπό να θέσω εκ μέρους της Ανοιχτής Πόλης το θέμα : Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ΥΠΕΚΑ ανακύκλωσης «Πράσινο Δημοτικό Σημείο» στην περιοχή του Βοτανικού, για το οποίο είχατε κοινοποιήσει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στην Ανοιχτή Πόλη.

Όπως γνωρίζετε , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μου αφαίρεσε αυθαιρέτως τον λόγο στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα και έτσι δεν έγινε γνωστή η θέση της Ανοιχτής Πόλης στο παραπάνω θέμα. Επειδή , όμως, το κρίνουμε εξαιρετικά σοβαρό, σπεύδω να σας κάνω γνωστό ότι συμφωνούμε με την πρόταση της κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, την οποία και σας υπέβαλε ως Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ. Δεν συμφωνούμε με τη μη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εισαγωγή του.

 

 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων

επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης

 

14/10/11

Θέμα : Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ΥΠΕΚΑ ανακύκλωσης «Πράσινο Δημοτικό Σημείο» στην περιοχή του Βοτανικού

 

Προς την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας , ΥΠΕΚΑ

 Αξιότιμη κα Καραβασίλη

 Δυστυχώς το θέμα : Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ΥΠΕΚΑ ανακύκλωσης «Πράσινο Δημοτικό Σημείο» στην περιοχή του Βοτανικού, δεν έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Μόλις στις 13/10 ήρθε σε γνώση μας η επιστολή που σας απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Καμίνης. Όπως θα δείτε από την παρέμβασή μου, την οποία σας στέλνω, δεν συμφωνούμε με τις θέσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή. Αντίθετα, υποστηρίζουμε τις θέσεις που υποβάλατε για τη λύση του προβλήματος στο Βοτανικό. Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση πρέπει να είναι του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήταν, όμως, χρήσιμο να επιδιωχθεί μια περαιτέρω ζύμωση, ίσως με διευρυμένη συμμετοχή φορέων, δημοτικών κινήσεων κ.λπ. ώστε να πρυτανεύσει η λογική της πρότασής σας και όχι η αντιμετώπιση δια της καταστολής.

 Με εκτίμηση

Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων

επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης

Advertisements

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: